Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

Dainichi

Dainichi, måske verdens bedste opdrætter
 
I Japan er der ingen tvivl blandt de øvrige opdrættere, Dainichi er nummer 1.

Historien har ellers ikke været helt nem  for Dainichi familien, der i de seneste 10 år er løbet i den ene ulykke efter den anden.
For godt 10 år siden død faderen i familien, i en alt for ung alder, hvilket betød at de 3 sønner og den ellers pensionerede farfar måtte kører Dainichi videre. Som hos de fleste koi opdrættere er de unge sønner en aktiv del af bedriften, dette var heldigvis også tilfældet hos Dainichi, så de vidste hvad der skulle til, men deres erfaring med avl var noget begrænset.
Det kunne farfaren heldigvis hjælpe med, og i løbet af få år var den ældste bror helt på højde med sin afdøde far.
Det lykkedes ikke kun at fast holde det høje nivau, men den unge Dainichi, havde nogle spændende visioner, og disse har idag ført til at Dainchi koi farm er blandt de bedste i verden.
Dainichi koi farm havde igennem årene benyttet den kendte matsonoske "blood line" men sønnen begyndte at avle magoi blod line i disse stammer, for at opnå bedre krops form og hurtigere vækst.
Dette arbejde blev dog hårdt bremset, da hele området blev ramt af det gigantiske jordskælv for snart 4 år siden.
Deres Tategoi drivhus samt deres bolig, som lå side om side på hovedvejen op igennem dalen, som fører op til hele området med mud ponds, styrtede sammen , og alle koi i dette drivhus gik tabt.
Til alt held havde dainichi brøderne på dette tidspunkt etableret sig neden for bjergene og her opholdt alle deres avls koi sig, samt de fleste tosai og nisai koier.
 
Efter jordskælvet forsatte alle aktiviteterne neden for bjergene og kun de tilbageværende mud ponds i bjergene bliver idag benyttet , mange skred sammen og er aldrig blevet genopført.
 
Avls arbejdet forsatte dog efter at der igen var faldet ro over tingene, og jordskælvet var kommet på afstand.
De 3 sønner kører idag Dainchi , med ca 25 ansatte som dagligt hjælper med fodringer, pasning, og hvad der ellers høre med til en meget travl hverdag, hos en af verdens førende opdrættere.
En anden måde at anskue Dainichi's succes på er, at se på antallet af nye drivhuse som skyder op .
Idag er det sådan , at ønsker en kunde at købe en koi som skal forblive i japan ( det som kaldes Azukari) så forlanger Dainichi , at minimum prisen ligger omkring de 40.000 danske kroner, dette skyldes et simpelt men stort problem, nemlig plads mangel, og tid til at passe alle kundernes koi.
 
Vi fra EDOKOI gruppen, som efter hånden tæller 12 -14 kunder og forhandlere, besøger Dainichi flere gange på de uger hvor vi er i japan, og man føler hver eneste gang , at de syntes det er hyggeligt at vi kommer, de vil gerne forsøge sig med lidt engelsk, og de viser meget gerne de forskellige koi frem, tiltrods for at det ikke er hver gang der bliver handlet:
Men set over en hel sæson ligger vi og gruppen selvsagt mange penge hos dem, hvilket giver os nogle spændende tilbud hver eneste gang vi er på besøg, bla. har vi i de senere år kunne vælge Tosai koi fra deres egen tategoi bassiner
Eller som på sidste tur i Februar 2009, hvor vi fik tilbudt et helt bassin , til meget rimelige priser, vi solgte faktisk 7 af disse koier samme aften hjemme på hotellet via billeder og e mail
 
Den HQ Showa var iblandt dette tilbud
en helt fantastisk koi
 
Et udpluk af tosai koier fra Dainichis egen tategoi bassin
et år efter , her i danmark , var de vokset fra ca 20 cm til omkring de 48cm.
 
 
Et andet spændende projekt som vi har igang sammen med Dainichi er vores nisai showa:
 
Vi hastede tilbage til Oyjia igen den sidste dag, da vi over telefonen var blevet inviteret af Dainichi til at deltage i et semiar, hvor alle de indbudte deltagere (22 stk) fik lov at vælge ( købe en koi) som så efterfølgende skal deltage i det årlige opdrætter koi show i Niigata , på udstillingen i November 2010 .
Alle koierne var 2 årige og alle Go-sanke.
Koierne blev fremvist i nogle store blå kar, og de enkelte koier blev gennemgået en efter en, deltagerne fik forklaret hvad man anså for at være koi karpens styrke og fremtids perspektiv, en meget lærrig eftermiddag
 
Det fede ved vores ture til japan, og ikke mindst for de med rejsende kunder,er at vi ikke kun køber koier, men at opdrættere som Dainichi ,Marudorduo, Sakai bruger rigtig meget tid på at lære fra sig.....
 
Mit valg faldt på denne showa
Grunden til at valget faldt på netop denne showa er: Pefekt krops form, stort hoved, skind kvaliteten, (fukurin) er i top, Typen af sumi ( den sorte farve) kaldes "Soft sumi" hvilket betyder at den ligger meget dybt i fiskens skind, men ad åre vil den blive kraftigere og blive fulkommen dyb sort .
Det eneste lidt svage punkt showaen har er det lyserøde område i den snehvide farve, lige bag ryk finnen
 
Jeg satser på at Fukurin laget med årene ,vil være så kraftigt at det dækker den sarte røde farve, vi får se.
Hun måler nu 53cm og skulle gerne nå de 70cm inden showet i November 2010.
 
Hun kommer til landet i Marts 2011, hvis nogle skulle have lyst til at overtage hende , finder vi ud af det.
en bedre brugt bil kan indgå i handlen :-)
 
 
Opdateret billede fra Februar 2010
 
 
Her er det tydeligt at hun er gået fra at være en 2 årige koi, til en kraftig 3 årig, specielt hendes body har udviklet sig meget positivt , hovedet og ryggen er blevet meget kraftigere og længden er også gået op til 60cm.
Hendes tilvækst (set i forhold til længden) ,er på nuværende tidspunkt ikke fantastisk, men i japan er de helt rolige, det drejer sig i høj grad om at sikre en god krop i de tidlige år, selve længden skal nok komme helt af sig selv, grunden her til er at hun så kan gå ind i en tidlig alder og vinde koi show, på samme måde som vores Dainichi kohaku gjorde i sommeren 2009
Hun er også 3 år gammel, med en rigtig flot krop og lige som showaen et perfet skin.
 
Hun Vandt 2 titler, både Bedst i størrelse" 6" samt Mature Champion ; Bemærk især skind kvaliteten, det fås ikke meget bedre
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BESØG EDOKOI
Christian X's vej 25
8260 Viby J

              
Vores åbningstider er  i 2019
 
Mandag - Fredag: 10.00 -17.00
Lørdag -Søndag  10.00 - 15.00
Åbent alle helligedage


Følg os på facebook
Edokoi danmark

             


Ewo 
"...a totally new generation of advanced pond filtration systems..."

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os - vi står altid klar med råd og vejledning
 
Ring på 27136156
Vi levere ud over vores koi også filteranlæg og komplette havedamme, se mere under overskriften; Havedamme

Saki Hikari

Måske verden bedste koi foder
benyttes af næsten alle  de japanske Opdrættere
Her en liste over de sidste mange års show vinder som alle er foderet med Saki
Se mere
           


            
 
NYHEDSBREV
Få vores aktuelle nyhedsbrev tilsendt. 
Tilmeld dig her
-----------------------------------------

-----------------------------------------

 

Edokoi Danmark | Christian X's vej 25  8260 Viby J | Telefon: 86 11 51 98 |  | E-mail:
Copyright © Edokoi Danmark - All Rights Reserved.

DANPAQ Web Content Management System by DAN.