Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

n14 Nyhedsbrev 100

Velkommen til vores nyhedsbrev, som er tænkt som et forum hvor vi
kan holde alle interesserede, orienteret om hvad der sker af store og
små nyheder i ind- og udland.
Vi vil samtidig bringe en del artikler, samt fotos omkring alle de
forskellige projekter, som vi er indblandet i her i Danmark og i udlandet.
Vi forestiller os også at andre, som har noget på hjertet omkring Koi karper
eller vand kan benytte dette forum til at skrive et indlæg, meget gerne med fotos.
Dette forum kan måske give nogle tips om hvad man skal være opmærksom på,
men ellers ring og spørg - eller kom og kig - vi har igennem 14 År,
med succes bygget og vejledt folk om bassiner og Koi karper.
EDO KOI Danmark v/Lars Lyngkilde tlf. 86115198
Læs i dette nyhedsbrev:

1) Japan tur fra d.22 Oktober til den 4 November.
2) Nyt foder
3) RED DEVIL 500
4) Vinter tid


Japan 2010

Så er der kun få dage til, at vi drager til japan.
Vi skal afsted med en dansk/Norsk gruppe på 10 mand ,og i Japan mødes vi med Edokoi Holland som kommer med samme antal deltagere, så vi ender med at blive en stor familie.

 
Vores tur i japan 2010 kommer til at foregår efter følgende program:

De fleste af os flyver i samlet gruppe fra København til Tokyo d. 22 Oktober , hvor vi mødes med de sidste deltagere i Tokyo lufthavn. Herefter går turen med Narita expres til Tokyo central station, hvor vi skifter til hurtig toget , Sinkansen, som med en fart af 300Km/t kører os op til Nagaoka, hvortil vi ankommer kl. ca. 14.30

Her bliver vi afhentet af Macho, som er vores japanske ven og hjælper, Macho vil i opleve som en skøn og hjælpsom ung mand, der tale et fint engelsk. Vi skal der afhente vores anden udlejnings bil, hvorefter vi kører mod Ojiya hvor vores Hotel ligger: Ojiya Park hotel.

Jeg tror godt vi kan nå de første opdrættere ved ankomsten Lørdag. Søndag byder på bla. Auktion og tømning af en mudpond hos T.Sakai oppe i Niigata området
 
De næste dage går med at vælge koier i bjergområdet omkring Ojiya . Området i bjergene er meget smukt på denne årstid, hvor bladene på træerne har iklædt sig deres efterårsdragt.
Vi kommer rundt til mange forskellige opdrættere, og fra den ene yderlighed til den anden. Opdrættere som lever i og omkring noget, som vi andre aldrig ville bo i og ved, og andre som bor i flotte huse, men alt det kan i glæde jer til. Der vil selvfølgelig være mulighed for sightseeing i løbet af disse dage, Ojiya er ikke en kæmpe by, men der dog shopping muligheder. Der er bla. et stort varehus, lige som vores Salling i Århus, der er også mange specialbutikker,som er spændende at besøge, Ojiya har også et koi museum, hvor man kan se koiens historie, og en flot japansk have 

Vi starter typisk fra hotellet ca 8.30 og retunerer omkring kl 16.30, hvorefter vi kan aftale fælles spisning på nogle af byens restauranter.

Torsdag d. 28.Okt pakker vi vores kuffert og køre ca. 3 timer i vores biler ned til byen Isawa, hvor Opdrætteren T.Sakie bor, denne tur er også smuk, hvor vi ofte  før har været heldige at kunne  se mount Fuji som baggrund. Vi forventer at  ankomme midt på eftermiddagen, så vi kan se os omkring før vi kører på hotellet
Rundt omkring T.Sakai koi hus , finders der en del flotte japanske haver som man kan se, hvis man går en tur I området.
Torsdag aften mødes vi med EDOKOI Holland som kommer ind med fly samme dag. Så skal hele gruppen ud at spise sammen de efterfølgende aftener, med en masse koi snak til følge
Lørdag d.30 kører vi med bus om eftermiddagen fra Isawa til vores sidste stop i Japan, nemlig Hotellet Gensai Tubko , i centrum af tokyo
Hvor vi er de efter følgende dage, vil se nærmere på storbyen Tokyo. Her er der ingen planer , men vi  tage en snak om det , når vi når så langt
 
Hjemkomsten af de nye koi ligger  efter planen  sidst i november, men mere om det senere.
Vi vil som altid forsøge at sende billeder og info hjem fra japan
 
FD Foder
 
Vi har igennem længere tid talt  med producenten af FD foder i i japan, da vi havde
et stort ønske om at kunne tilbyde netop deres foder type her i Europa.
FD Producer top kvalitet koi foder, som benyttes af de førende Opdrættere i Japan, Bla Dainichi og Sakai samt Momotaro.
Kenny som er ejer af FD foder er højrespekteret i de forskellige koi kredse i Japan, hans viden om
koiers ernæring er meget imponerende, men han har det ikke fra fremmede, idet hans far var manden bag  Hikari foderet, men Kenny ville videre... 
FD foderet er meget  specielt,  bla. hentes spirulina i den mexikanske golf hvor den bedste spirulina i verden findes. Ligeledes justeres foderets  sammensætning til de enkelt kontineter / lande afhængig af min - max vand tempratur , vandkvalitet PH osv, så foderet til Californen vil ikke være helt det samme som til os  her i det kolde Nord, der vil være små justeringer.
Kenny og hans firma har lagt et kæmpe arbejde i at frembringe det absolut bedste koifoder som man kan producere, og det ser ud som om det er lykkes,  da de fleste japanske opdrættere nu benytter foderet og flere kommer til.
En anden rar ting er at Kenny taler et pefekt engelsk, hvilket bestemt ikke er normalt for en Japaner. Han var således også til stede på dette års koi show i Holland, hvor Edokoi.NL havde en stand som kun fortalte om  FD foderet, med Kenny som Specialisten.
 
Vi håber da også på at møde Kenny igen, under vores forestående Japan tur.
 
Foderet leveres i  3 kg og 15 Kg sække , enten som flyde  eller synke foder, og i alle pille størrelser.
Vi fik foderet til landet i Maj i år , og alle som har benyttet foderet er meget positive,  så fra næste Marts- April 2011 vil vi være lagerførende  , der vil ligeleders være andre Danske / Norske forhandlere som vil kunne levere FD fodret fra næste forår.
 
Læs mere på FD foder 's Europæiske Hjemmside http://www.fdfood.nl, som pt. er på enkelsk, men vi arbejder i skrivende stund på at oversætte siden til Dansk, da vi er Skandinavisk importør
 
Glæd jer, der er virkelige tale om en imponerende foder type, som gavner både imunforsvaret, og skindkvalitet , så koierne kommer til at fremstår helt utrolige , men en fantastisk glans.
 
Red Devil  DRY/ Våd  Pumperne
 
Vi venter stadig på Red devil" Våd pumperne" som kommer i 100watt -200wtt og 350watts udgaver, de skulle med garanti kunne leveres inden vinter,så det begynder at haste, tør man vist godt sige.... 

Men igennem sommeren 2010 har vi efterhånden installeret mange Red Devil pumper af typen "Dry", specielt RD 500 har været meget populær.
Men fælles for dem alle har været, at de tilsluttes en computer for at kunne ændre i pumpens kapacitet, hvilket for nogle kunder har været en spærring.  

Men nu er der kommet en løsning som er meget simpel, selve pumpe "set up" foregår første gang via en computer, hvilket vi gerne står for, her vælges bla . maks tryk (løftehøjde) max watt forbrug, evt max omdringer, og pumpen sættes igang:
På computeren kan man så aflæse det faktiske watt forbrug, sammenholdt med det  aktuelle vandflow, når alt  er som det ønskes , kan man fjerne computeren.  

Når man så efterfølgende ønsker at ændre pumpe kapaciteten, op eller ned, benyttes nu en simpel kontakt sæt ( medfølger), hvor den ene knap øger omdr, og den anden sænker igen.
Pumpen's kapacitet øges gradvist så længe knappen holdes nede, indtil det ønskede flow niveu er nået, eller den forud indstillet max kapacitet nåes;  modsat sænker den anden knap kapacitet til det ønskede niveu er opnået  

Denne facilitet gør Red Devil Dry pumperne til et virkelig godt valg, hvis man sammen holder pumpernes løft i forhold til watt forbrug, er der ingen andre pumper som kan være med,
F.eks giver RD 500 pumpen et vandflow på 15,1M3 i timen , ved et løft på 2meter, og et watt forbrug på 250watt.  Så glem alt om det maksimale watt forbrug, de færreste vil nogensinde komme til at benytte pumpen fuldt ud, og vil derfor opleve  pumpen som er meget økonomisk.
Omvendt skulle man have behov i en varm sommerperiode, så har man en pumpe med et fint overskud , eller hvis dammen en dag skulle udvides, hvilket vi har hørt om før
Tekniske Data:
- Regulerbar flow : 0 -> 28 m3
- Regulerbar forbrug : 50-500 watt
- Tilslutning: Sugeside ø 75 mm union , trykside ø 50 mm union
- Tilslutning styring: via medfølgende Ethernet kabel
- Toggel kontakt til regulering af pumpe ydelse
- Som importør yder vi 3 års garanti, dog ikke på rotoren
VInter tid
Vi står nu desværre igen overfor endnu en vinter, den sidste syntes  knapt  at være overstået.
For at prøve at imødegå sidste års mange problemer, uden dog at vide om vi får samme møg vinter, så har vi et par vigtige råd, som sidste år i mange tilfælde ,viste sig at virke rigtig godt.

1) Overdækning af Dammen

Det har stor betydning for afkølingen i dammen, at man beskytter overfladen imod blæst og frost, samtidig virker overdækning  som et "drivhus" når solen skinner hvis man benytter klar plast.
I de damme som var overdækkede sidste vinter kom bundtemperaturen aldrig under 3 grader, hvilket må siges at være perfekt, og i perioder kunne de samme damme ligger helt oppe på 4,5 grad. ( Peter waddington hævder at vi aldrig bør komme under 8 grader)
Så  Overdækning er vigtig, og helt nødvendigt hvis man påtænker at køre med varme, da udgiften ellers løber helt løbsk.
Er overdækning ( uden opvarmning) helt umulig pga. af udformningen, så er der et godt triks, nemlig når den første is dækker dammen, gerne i et tyndt lag, så sænkes vandspejlet  ca 5-8 cm.
På den måde opnår man en luftlomme som isolere ret godt,  langt bedre end hvis  vandet har kontakt med isen
Bubbel plast er også en mulighed til overdækning
2) Luft til dammen
En luft pumpe som kører hele vinteren er af afgørende faktor, også selvom at filtret kører på lav kraft.
Luften som stiger op fra luftstenen laver en slags undertryk, som sikrer at de farlige gasser i dammen , også bliver suget / løftte med ud igennem  den åbne våge i isen .
Mange koi folk mente sidste år at de havde en god luftpumpe før vinteren satte ind, men de måtte hurtigt sande at den ikke stod distancen.

SE udvalg af luftpumper  Netop nu tilbud på Secho 40
Luftpumpen skal være helt på toppen, hvilket en 4 år gammel model nok ikke er, da et nedbrud øjblikkeligt lukker dammen helt til, hvis ikke den er overdækket.
En tilfrosset dam er den sikre død for dine koier og meget svær at genåbne, sidste år blever der forsøgt med ukrudts brænder og kogende vand, med begrænset resultat, så luft pumpen skal KØRE.
Man kan med fordel løfte sin luftsten op i vandet ( ca.1 meter fra overfladen ) , så man undgår en kraftig nedkølig på bunden af dammen, med den iskolder luft som pumpes ned i vandet fra luftpumpen. Står pumpen i et varmt rum er dette dog ikke noget problem.
3) Fodring 
Dem af jer der var med på vores seminar i Silkeborg sidste marts, husker måske Peter Waddingtons forklaring omkring vinter fodring. : You Can't stop them from eating, even below 8 degrees
Historien er at koierne selv finder foder ved lave temperature i dammen , de spiser af den grønne bevoksning som alle gode damme har på siderne og på bunden, ikke de meter lange trådalger, men de fine alger som sidder lige der hvor trådalgerne også vokser.
Disse alger findes i alle form for vandhuller, hvis man da ikke har slået alt ned med kermi i dammen
Men ellers  bør man fodre ned til 6 -7 grader, eller indtil koier ikke gider mere, og men en god type vinterfoder , giver det ikke problemer og man forkorter Koiernes "sult" periode
Man fodre mindre og mindre og det er selvfølgelige vigtigt at man se koier komme og spidse det, så det ikke bare ligge og flyder rundt
Synkefoder er også en mulighed, blot kan det være vanskeligt at følge med i om alt bliver spidst op
4) Filteranlæget
Det har igennem flere år været diskutete om det er bedst at lade filter anlægget kører igennem hele vinteren, eller blot slukke for det.
Vores erfaring viser at det er en god ide at kører med anlægget igennem vinteren, men på nedsat kraft
Har man en Red Devil pumpe, kan man blot skrue ned for vandflowet, men ellers kan man lukke mekanisk for vandflowet.
En 3. mulighed er at ombytte pumpen  til en mindre , for på den måde at sætte flowet ned.
Med nedsat flow , anbefaler vi at skimmeren  kører på fuld kraft , men at bunddrænene begrænses til ca 1/3 af fuld kraft
Man bør ikke lukke bunddræn helt, da det forhindre frisk vand i at nå ned til koier som befinder sig på bunden, specielt hvis man samtidig har løftet sin luft sten op i vandet
Hvis filtret kører igennem vinter perioden skal det renses med jævne mellerum, de det fungere fint som mekanisk filter. Hvis filtret har kørt igennem hele vinteren er det med til at skabe en bedre hygiejne i vandmilijøet, og det lønner sig i det tidlige forår.
5) Rengøring
De fleste koi anlæg har ikke problmer med snavs på bunden af dammen, men noget vil der nok altid være. Forsøg om i kan få det væk, enten ved at skubbe det ned i bunddrænet eller fjerne det med net eller vand støvsuger.
Hvis bunden er fyldt med snavs, vil dette fortsat igennem vinterperioden være med til at skabe en dårlig vandkvalitet, og en grobund for dårlige bakteria, som koier så også skal bekæmpe, imens koiernes imunforsvare er helt i bund.
Så ryd op, gør rent, før koier begynder at gå i vinter hi,  gerne før vandtemperaturen er nede på 10 grader , og husk at vandskift igennem vinterperioden er meget vigtig, igen ikke så meget som om sommeren , men gerne 3-5 % hver 14 dag, dine koi vil elske dig for dette og dit forår bliver meget nemmere
Indendørs anlæg

Flere og flere bygger indendørs anlæg til deres koier. Det giver selvfølgelig alle muligheder for at komme sikkeret igennem vinteren, blot skal man huske at disse anlæg skal have en fornuftigt  størrelse, et godt filteranlæg, specielt hvis man ønsker at kører med vandtemperatuer  over 12 grader.
Men det giver omvendt også mulighed for at nyde sin koi igennem hele året, og det behøver ikke koste en formue, ofte kan filter anlægget fra havedammen benyttes eller dele her fra.
Til Næste forår har man så samtidig den fordel, at man har en mængde vand, med masse af gode bakteria , som hurtig kan sætte gang i resten af den ellers tomme havedam, og de filter enheder som var indenfor kan flyttes ud igen.
En anden løsning som vi har leveret igennem årene, er et havedams anlæg  , som via rør forbindelser, løbende kan dele vand med et  indendørs anlæg, således at begge anlæggene kører paralelt , og dermed hjælper hinanden med af højne vandkvaliteten i havedammen.
Anlægget og filtret som står indendørs, kan så når det ønskes, kører alene uden at vandet bliver blandet med havedams vandet udenfor.
Denne løsning er perfekt ved overgang  til næste forår, da man så kan begynde at cirkuler vandet lige så stille ud i havedammen  og på den måde for genstarte havedammen, så den er klar når koier flyttes ud,  og vinter indflytnigen er enkel da vandet inde og ude på dette tidspunkt er den  samme
Held og lykke med den forstående årstid,  vi giver lyd fra os igen når vi kommer til Japan,
Vi har i skrivene stund fået et tilbud fra japan , små 20 styk  HQ Tancho Kohakuer alle 3 årige , til en rigtig god pris, vi checker dem derude. Hvis du kunne være intersseret, så send en mail og vi sender billeder og priser hjem på
Tancho kohaku  fra en tidliger indkøbs tur
Mvh
Gitte & Lars

   

     

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BESØG EDOKOI
Christian X's vej 25
8260 Viby J

              
Vores åbningstider er  i 2018
 
Mandag - Fredag: 10.00 -17.30
Lørdag -Søndag  10.00 - 15.00
Åbent alle helligedage


Følg os på facebook
Edokoi danmark

             


Ewo 
"...a totally new generation of advanced pond filtration systems..."

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os - vi står altid klar med råd og vejledning
 
Ring på 8611 5198

Saki Hikari

Måske verden bedste koi foder
benyttes af næsten alle  de japanske Opdrættere
Her en liste over de sidste mange års show vinder som alle er foderet med Saki
Se mere
           


            
 
NYHEDSBREV
Få vores aktuelle nyhedsbrev tilsendt. 
Tilmeld dig her
-----------------------------------------

-----------------------------------------

 

Edokoi Danmark | Christian X's vej 25  8260 Viby J | Telefon: 86 11 51 98 |  | E-mail:
Copyright © Edokoi Danmark - All Rights Reserved.

DANPAQ Web Content Management System by DAN.