175.000 liter dam i Jylland

Midt i Marts påbegyndte vi dette projekt. Dam samt haveplan var godkendt af kunden, så nu var det bare om at komme i gang, ikke mindst fordi vejret var med os.

Kunden havde en bestående koidam som skulle sammen lægges med den nye og større koidam. Dette forhold gjorde ikke opgaven nemmere skulle jeg hilse og sige. Vi begyndte med at udgrave den nye og store dam, med tilhørende filtergrav. Planen var at færdiggøre den nye dam og så pumpe vandet fra den gamle over , så koierne kunne flyttes med over i deres ny dam – for så efterfølgende at udgrave og sammenbygge de to damme.

På billede ses udgravningen med øen i midten. Kanten på bassinet er støbt op af H-blokke, som efterfølgende bærer den tunge sten kant hele vejen rundt.

Enden af øen skal senere være en lille strandbred som ender under vandspejlet.

På billedet nedunder, ses selve filtergraven , hvor de to Bubble bead 7 filter skal stå helt ned i bunden af graven, de højere afsatser skal huse de 2 Ultrasie , som igen forbindes til dammens 3 bunddræn. I dag er de 2 sive udskiftet med et tromlefilter
Forkanten på filtergraven udgøre samtidig en kant af bassinet, så det er helt afgørende at støbning med jern er grundigt udført, da vandtrykket ellers vil vælte væggen.

Havedam, filtergrav, filteranlæg
Filtergrav bygget i H-blokke

H-blokkene fyldes med færdig beton fra en cement bil. Livet er for kort til selv at blande sådanne mængder.

Havedam
Så kom der vand i anlægget.
Havedam
Færdig havedam

En virkelig lækker koidam med tilhørende terrasse, som fungere som tag for filtergraven, en rigtige hyggedam

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os – vi står altid klar med råd og vejledning

Ring på 27136156

Vi leverer ud over vores koi også filteranlæg og komplette havedamme, se mere under overskriften; Alt i tilbehør.