Glasfiber dam i Grenå

Glasfiber dam i Grenå

Dette projekt kan vi ikke helt tage æren for, idet vi først blev tilkaldt da problemerne var størst, og der var dammen anlagt af en af vores kollegaer.
Problemet var så  blot , at dammen  ikke var tæt, tiltrods for at den var opbygget med glasfiber. Den ikke vandholdige glasfiber var samtidig årsagen til at koierne i dammen ikke havde det godt, da de var i kontakt med den giftige polyester, som er limen man sætter fiberen fast med.
Her vi ved at tømme dammen og har flyttet koier op i det blå kar på trassen
Vi startede sammen med kunden, på at fjerne den gamle top cote, som beskytter vandet / koierne imod den giftige del af et glasfiberbassin, skulle hilse og sige at det er en lor… arbejde som sviner helt vildt.
Da top coten var væk,, var det tydeligt at se hvori  problemet bestod, der var nemlig rigtige mange huller i den gamle fiber, som man havde forsøgt at lukke med gummifuge, hvilket ikke var nogen sucess.
Vi rullede så ny fiber på ,oven på den gamle utætte , og på den måde lavede vi en ny selvbærende skal , som kunne holde på vandet
Inden vi smurte top cote på, rullede vi et lag gelcote på, der virker som en slags væv fylder, lidt som vi kender det fra glasvæv i vores bolig.
Efter at gelcoten var på plads, kunne vi påføre den sorte top cote, der som tidligere fortalt skal beskytte imod de giftige materialer, som polyester og gelcote.
Topcote er her påført , også inde i vindue’s rammerne , som dog er fuget, da man i sagens natur ikke kan regne med at fiberen og glasset vil kunne arbejde sammen, så der er en lille kant imellem fiberen og vinduet hvori fugen ligger.
Her er der så kommet vand i dammen . og koierne er kommet
tilbage i deres gamle hjem.
Og nu er dammen tæt 🙂